Cum alegi parfumul potrivit pentru tine? 5 pași simpli

Un parfum poate fi privit ca o carte de vizită a ta, așa că mirosul acestuia ar trebui să te reprezinte și să fie în acord cu stilul tău personal.

 

Să alegi un parfum este o sarcină copleșitoare atunci când te afli în fața multelor opțiuni pe care le ai la dispoziție pe site-ul nostru. Este cu atât mai dificil atunci când nu știi prea multe despre lumea parfumurilor.

 

Ne-am gândit să îți venim în ajutor cu această pagină cu sfaturi despre cum să îți alegi parfumul potrivit. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

 

1. Citește notele parfumului

Notele sunt “ingredientele” care alcătuiesc parfumul, adică mirosurile pe care le simți atunci când pulverizezi parfumul. 

Acestea se împart în 3 categorii: note de vârf, note de mijloc și note de bază.

 

Notele de vârf sunt mirosurile care se simt prima dată, atunci când aplici parfumul. Se evaporă rapid, lăsând loc notelor de mijloc.

 

Notele de mijloc sunt mirosuri mai bogate decât notele de vârf. Rezistă mai mult pe piele, însă nu se vor simți până când notele de vârf nu se evaporă. Mirosul lor se estompează la aproximativ 20-30 de minute de la aplicarea parfumului.

 

Notele de bază complimentează notele de mijloc. Împreună, aceste două categorii de note constituie mirosul specific parfumului. De obicei începi să le simți mirosul la peste 30 de minute de la aplicarea parfumului.

 

2. Fii atent la concentrația parfumului

Concentrația reprezintă raportul dintre uleiurile parfumate și alcoolul care se regăsește într-o sticlă de parfum. Cu cât concentrația unui parfum este mai mare (uleiurile parfumate sunt în cantitate mai mare), cu atât mirosul acestuia va persista mai mult pe pielea ta. 

În funcție de concentrație există patru tipuri de produse: apă de toaletă, apă de parfum și parfum.

 

Apa de toaletă are o concentrație de uleiuri parfumate între 5% și 15%. Se evaporă destul de repede de pe piele și este caracterizată de notele de vârf. Pentru că are o concentrație mai mică decât apa de parfum și parfumul, și prețul este mai mic. Totuși, dacă vrei ca mirosul să reziste, vei fi nevoit să mai pulverizezi pe parcursul zilei. 

Parfumurile din gama Imari,Pur Blanca sau Passion Dance sunt alegerea potrivită. 

 

Apa de parfum are o concentrație mai mare de uleiuri parfumate, prin urmare și mirosul este mai bogat și mai persistent decât cel al apei de toaletă. Apa de parfum este caracterizată de notele de mijloc și poate avea o persistență de până la 8 ore.

 Favoritele clienților noștrii sunt: Today, Little Black Dress și Luck.

 

Parfumul este produsul care are cea mai mare concentrație de uleiuri parfumate, așa că este mai scump decât apa de parfum, apa de toaletă și apa de colonie. Rezistă o perioadă foarte îndelungată pe piele, așa că prețul ridicat se justifică, pentru că nu se va consuma atât de repede ca celelalte două, care necesită mai multe pulverizări pe parcursul zilei. Dacă asta este alegerea care ți se potrivește îți recomandăm gama Far Away.

 

3. Alege o categorie de mirosuri

Mirosurile parfumurilor pot fi împărțite în 4 categorii principale: fresh, florale, orientale și lemnoase. Ca să îți fie mai ușor să alegi un parfum, te sfătuim ca mai întâi să alegi o categorie de mirosuri, după care să testezi parfumuri din acea categorie.

 

Fresh – Parfumurile cu mirosuri fresh sunt cele care conțin note citrice, ierboase sau oceanice. Aceste note sunt mai adesea întâlnite în parfumurile bărbătești decât în parfumurile de damă (Pur Blanca, Perceive), cele mai cautate arome dedicate domnilor fiind Full Speed sau Individual Blue.

 

Floral – Notele florale se întâlnesc într-o mulțime de parfumuri, în special în parfumurile de damă, cum ar fi: toată gama Today,Premiere Luxe sau Maxima.

 

Oriental – Mirosurile orientale au note exotice și seducătoare, de ierburi, condimente sau rășini. Exemple de astfel de note includ ambra, vanilie sau anason. Parfumurile din gama din gama Far Away precum Splendoria, Aurora sau Beyond the Moon dar și varianta clasică se înscriu în categoria de parfumuri orientale. 

 

Lemnos – După cum le spune și numele, parfumurile din această categorie sunt caracterizate de note lemnoase precum lemn de santal, cedru sau vetiver. Este o gamă dominate de arome destinate bărbaților: Aspire, Today, Attraction, Maxime, Black Suede, Musk Intense, gama Wild Country, în timp ce pentru doamne reprezentanta acestei categorii este apa de parfum Attraction

4. Gândește-te în ce sezon vrei să porți parfumul ales

Un parfum se poate simți diferit pe pielea ta în funcție de anotimp. Mirosurile mai lejere vor avea o intensitate mai mare în anotimpul cald, pentru că și temperatura corpului tău este mai ridicată. Totuși, dacă le aplici iarna, aceleași mirosuri vor avea o intensitate mult mai mica, din cauza temperaturilor scăzute. Pur Blanca, gama Soft Musk, Rare Pearls, Incandessence și Luminata sunt câteva parfumuri ideale pentru primăvară și vară, în timp ce mirosuri mai puternice precum gama Far Away, Today, Little Black Dress și Maxima sunt recomandate pentru anotimpul rece.

 

Îți recomandăm să ai minimum două parfumuri, pe care să le folosești pe parcursul anului, unul potrivit pentru sezonul cald, și unul potrivit pentru sezonul rece, astfel încât mirosul parfumului tău să fie întotdeauna intens. 

5. Aplică parfumul în zonele corecte


Există anumite zone ale corpului unde este indicat să aplici parfumul pentru ca intensitatea mirosului să fie cât mai mare, și anume zonele unde îți simți pulsul, cum ar fi lateralele gâtului, zonele de după urechi, încheieturile mâinilor sau interioarele coatelor. Pentru că acestea sunt cele mai calde zone ale corpului tău, notele parfumului vor fi mai intense.

De asemenea, un moment potrivit pentru a aplica parfumul este după dușul de dimineață, când pielea ta este mai caldă și umedă. Astfel mirosul va fi mai intens și parfumul va rezista mai mult timp pe piele.

Nu freca pielea unde ai aplicat parfumul pentru că acest lucru poate altera procesul prin care parfumul își dezvăluie notele și poate duce la evaporarea produsului.

 

Sperăm că acest articol ți-a fost de ajutor! Acum poți naviga mai ușor site-ul și sperăm să faci alegerea potrivită ție!

Echipa Avon Craiova Magazin

Shopping Cart
Scroll to Top