Un scurt istoric AVON.
Avon a fost fondata in 1886 in Statele Unite de catre David H. McConnell, un vanzator de carti ce-si desfasura activitatea prin metoda vanzarii directe. Pentru a avea mai mult succes, oferea adesea clientelor sale cate o mica sticluta de parfum.
Realizand ca succesul provine de fapt de la parfumuri, Dl.McConnell a decis sa-si intemeieze o afacere proprie si astfel a infiintat California Perfume Company. McConnell a recunoscut importanta calitatii in orice aspect al afacerii si astfel a introdus inca din acea perioada Garantia 100%. In 1929 este introdusa pe piata prima linie de produse sub numele de Avon dupa care, in 1939, numele companiei se schimba oficial in Avon Products Inc.
Incepand cu 1949, AVON devine lider pe piata mondiala in vanzarea directa de produse cosmetice.
Astazi, Avon activeaza in peste 140 de tari, cu peste 5 milioane de Reprezentanti. In data de 4 septembrie 1997 a fost inregistrata la Registrul Bucuresti Avon Cosmetics Romania SRL. Atunci au fost inregistrati primii 6 Reprezentanti Avon care erau chiar primii directori de vanzari. Putem sa-i numim deschizatorii de drumuri, cei care au pus bazele Avon in Romania. Astazi exista 80 de zone in Romania, in care activeaza peste 4.000 de Coordonatori si peste 140.000 de Reprezentanti.
Am stabilit record dupa record si impreuna am devenit un model pentru alte tari Avon, fapt dovedit si prin premiile castigate pe parcursul anilor. Am ajuns un nume important pe piata produselor cosmetice in Romania, mai intai in vanzare directa, iar apoi in competitie cu toate firmele de cosmetice.
Drept urmare, in 2001 ne-am castigat pozitia de LIDER DE PIATA, pozitie pe care am consolidat-o incepand de atunci.
Avon este implicata in Campania impotriva cancerului la san. Puternic mediatizata in brosurile noastre si in presa, aceasta actiune s-a concretizat prin doua donatii: in 2003 aparat in valoare de 100.000$ donat Institutului Oncologic Alexandru Trestioreanu de pe langa Spitalul Fundeni din Bucuresti si in 2005 - aparat in valoare de 300.000$ donat Institutului Oncologic Ion Chiricuta din Cluj.